June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Portalul Media-azi.md – o resursa multifunctionala pentru jurnalisti PDF Print E-mail
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează Media Azi (www.media-azi.md), un nou instrument pentru presa din Republica Moldova.

Produsă în cadrul proiectului „Focalizare pe mass-media: libertate de exprimare, educaţie mediatică şi responsabilizare”, Media Azi este o platformă ce înglobează suportul informativ al unui portal de ştiri cu posibilităţile de interacţiune, instrumentele şi resursele specifice unei reţele profesionale şi cu informaţii exhaustive despre Centrul pentru Jurnalism Independent.

Cu un flux constant de ştiri locale şi internaţionale despre presă, interviuri şi articole analitice, ne propunem să creăm un mediu informaţional suficient pentru oricine vrea să cunoască ultimele actualităţi din presa din Moldova şi să-şi formeze o opinie argumentată.

Partea utilă a resursei se regăseşte constant în fiecare secţiune a site-ului, fie că este vorba de seminare şi burse în rubrica „Dezvoltare profesională”, norme deontologice relevante sau quiz-uri în rubrica „Utile”. Sunt prezente şi o serie de studii, monitorizările şi alte publicaţii relevante despre mass-media, inclusiv versiunea în limba română a Indexului Libertăţii Presei.

La nivel de funcţionalitate, jurnaliştii vor putea semnala cazurile de abuz din partea autorităţilor, dar şi să găsească eventuale subiecte semnalate de publicul larg. Pe lângă declaraţiile emise de organizaţiile de media, vor fi disponibile petiţii online, pe care orice utilizator le va putea semna printr-un simplu click utilizând profilul de Facebook sau prin înregistrare pe site.

La limita dintre tragic şi comic, rubrica „Inamicul Presei” va încerca să atragă atenţia actorilor politici şi persoanelor publice care atentează la libertatea presei că derapajele antidemocratice vor fi supuse veto-ului public. De cealaltă parte, şi presa care comite gafe la capitolul profesionalism va fi taxată – atât de noi, cât şi de consumatorii media, care vor putea să semnaleze în rubrica „Media în vizor” cazurile găsite în presă.

Portalul Media Azi (www.media-azi.md) este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în cadrul proiectului „Focalizare pe mass-media: libertate de exprimare, educaţie mediatică şi responsabilizare”, cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova. Materialele publicate pe website nu reflectă în mod necesar opinia donatorului şi nu pot fi interpretate drept poziţie oficială a Statelor Unite ale Americii.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent