June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
ONG-urile de media solicita elucidarea cazurilor de amenintare cu moartea a jurnalistilor PDF Print E-mail

17.07.2013 / Organizațiile neguvernamentale de media solicită Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii Generale să investigheze minuțios și să elucideze cazurile semnalate de editorialiștii Vasile Năstase și Constantin Cheianu, iar īn caz de necesitate să īntreprindă toate măsurile necesare īn vederea protejării vieții și integrității fizice a acestora.

Amintim că Vasile Năstase a difuzat la 15 iulie 2013 o sesizare publică prin care informează autoritățile statului și instituțiile internaționale că ar fi fost amenințat cu moartea prin intermediul unor mesaje SMS. Ulterior, şi Constantin Cheianu a declarat pentru presă că ar fi recepționat un mesaj similar. Īn ambele cazuri, jurnaliștii consideră că există o conexiune īntre amenințări și activitatea lor profesională.

Considerăm că intimidarea, amenințarea, violența din partea persoanei, persoanelor sau altor forțe care doresc să reducă jurnaliștii la tăcere sau cenzură trebuie condamnate fără rezerve īntr-un stat de drept.

Astfel de acțiuni pun īn pericol libertatea presei și dreptul la exprimare liberă. Solicităm organelor de drept să ancheteze riguros ambele cazuri pentru a stabili cine sunt autorii amenințărilor și hărțuirii jurnaliștilor, iar persoanele vinovate să fie pedepsite conform legislaţiei īn vigoare.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Presei Independente
Asociaţia Presei Electronice
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul de Investigaţii Jurnalistice
Centrul Acces-info
Centrul Tīnărului Jurnalist din Moldova

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent