June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CJI a incheiat dezbaterile privind modificarea legislatiei in vederea asigurarii transparentei media PDF Print E-mail
CJI a incheiat dezbaterile privind modificarea legislatiei in vederea asigurarii transparentei media 14.06.2013 / Reprezentanți ai presei audiovizuale, ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, ai Comisiei parlamentare pentru mass media au discutat vineri, 14 iunie 2013, ultima versiune a amendamentelor la legislație propuse în vederea asigurării transparenței proprietății mass media. Dezbaterile publice au fost organizate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în cadrul unui proiect de modificare a legislației, cu susținerea financiară a National Endowment for Democracy (NED).

Printre obiectivele majore ale proiectului au figurat îmbunătățirea pluralismului de opinie și limitarea concentrării mass media prin asigurarea transparenței proprietății mass media. Experții CJI au propus amendarea Codului Audiovizualului astfel încât transparența proprietății radiodifuzorilor să fie asigurată atât în procesul de licențiere, cât și în timp,  prin depunerea rapoartelor anuale de activitate la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).


Una din modificările importante se referă la definiția de fondator al unei instituții media – în timp ce în legislația curentă se folosește doar termenul de fondator, amendamentele CJI propun să fie adoptat și termenul de proprietar care să înglobeze de facto definiția de proprietar și proprietar-beneficar. Un alt aspect abordat de amendamente se referă la modalitatea de aplicare a legii, CCA fiindu-i atribuită o mai mare libertate de acțiune.

De menționat că amendamentele nu restricționează înregistrarea companiilor în zone offshore. Potrivit experților CJI, motivul rezidă în specificul politicii moldovenești,  tentativele de schimbare treptată a legislației având mai mari șanse de izbândă decât propunerea unor schimbări radicale.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media în Republica Moldova” cu susţinerea financiară a National Endowment for Democracy (NED).

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent