June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CJI a realizat 3 istorii video despre angajarea persoanelor cu dizabilitati PDF Print E-mail
CJI a realizat 3 istorii video despre angajarea persoanelor cu dizabilitatiNina, Oleg și Lilia sunt eroii a trei istorii video produse de Departamentul de Advocacy și Producție (DAP) din cadrul CJI. În toate cele trei istorii este abordată problema angajării persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii și asigurarea dreptului la muncă a cetățenilor cu necesități speciale.

Cazul Ninei ilustrează situația persoanelor cu dizabilități din mediul rural, care doresc să muncească și care necesită o sursă de venit pentru a supraviețui, dar care, de cele mai multe ori, se află în imposibilitatea de a-și găsi un loc de muncă. Cea de-a doua istorie prezintă cazul lui Oleg, un tânăr pe care dizabilitatea locomotorie nu l-a împiedicat să se angajeze și să muncească la realizarea visului de a avea propria afacere. Și istoria Liliei este un exemplu ce demonstrează că persoanelor cu dizabilități le este mult mai dificil să-și găsească un loc de muncă, dar nu imposibil, atâta timp cât se dorește acest lucru. 

Nina, Oleg și Lilia sunt locuitori ai raionului Criuleni. CJI a realizat aceste producții la solicitarea Asociației „Femeia şi Copilul - Protecţie şi Sprijin" din Criuleni, în cadrul campaniei de informare “Drepturi egale pentru persoanele cu dizabilități la angajarea în câmpul muncii: putem produce bunuri și servicii, nu doar consuma prestațiii sociale”, desfășurată în raioanele Criuleni și Dubăsari în perioada februarie-iulie 2013.

Această campanie media este un eveniment comun desfăşurat de Keystone Moldova, AO „Femeia şi Copilul - Protecţie şi Sprijin", CIP „Voinicel" şi AO „Somato", din sursele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, prin subprogramul Iniţiativa în Sănătate şi Media.

 

  Bookmark and Share

Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent