June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
ONG-urile de media cer garantarea asigurarii transparentei procesului decizional PDF Print E-mail
08.07.2013 / Organizațiile neguvernamentale de media au luat notă de intenția autorităţilor de a sista transmisiunea īn regim online a ședințelor Guvernului Republicii Moldova, manifestată prin avizarea la şedinţa Cabinetului de miniştri de  miercuri, 3 iulie 2013, a unui proiect de lege care nu prevede o asemenea modalitate de asigurare a caracterului public al şedinţelor Guvernului.

Transmisiunea īn regim online a şedinţelor Guvernului şi Parlamentului au devenit o practică curentă de asigurare a transparenţei  procesului decizional, pe care instituţiile mass-media şi īntreaga societate civilă o consideră ca fiind un instrument de comunicare eficientă cu cetăţenii. Sistarea transmisiunilor de la şedinţele Guvernului va schimba aceste tradiţii, fapt care trezeşte anumite īngrijorări privind transparenţa procesului de elaborare, consultare şi adoptare a deciziilor.  

Īn consecinţă, organizațiile semnatare atenţionează Guvernul Republicii Moldova asupra obligaţiei legale de a asigura transparenţa reală a procesului decizional prin diferite mijloace disponibile şi cer garantarea unei comunicări directe şi eficiente a membrilor Cabinetului de miniştri cu reprezentanţii instituţiilor mass-media.

 

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Presei Independente
Centrul Acces Info

Centrul Tīnărului Jurnalist din Moldova

Centrul de Investigații Jurnalistice

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent