June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina arrow Calendar
Agenda 2013 PDF Print E-mail

Ianuarie

 • Instruire în domeniul legal pentru jurnalişti. În cadrul proiectului "Fortificarea cadrului legislativîn domeniul mass-media în Republica Moldova". Finanţare: Civil Rights Defenders (Suedia).
 • Şedinţa de evaluare a primei etape de instruire in blogging a elevilor din şcolile nistrene. În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
 • Lansarea raportului anual privind libertatea de exprimare în R. Moldova pentru anul 2012. Finanţare: Civil Rights Defenders (Suedia).

Februarie

 • Lansarea raportului anual privind libertatea de exprimare în R. Moldova pentru anul 2012. Versiunea in limba română ţi rusă. Finanţare: Civil Rights Defenders (Suedia).
 • Program de instruire în jurnalismul online. . În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
 • Program de instruire „Jurnalismul civic”. În cadrul proiectului Mass-media şi sistemul de justiţie în Moldova: consolidarea capacităţilor şi a responsabilităţii”, desfăşurat de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Biroul Audiovizualului Internaţional al SUA. Finanţare: Programului Agenţiei Americane pentru Dezvoltare Internaţională şi a Fondului de Inovaţii al Secretarului de Stat al SUA.
 • Lansarea  ghidului „Mass-media în Moldova”, ediţie reactualizată. Finanţare: Civil Rights Defenders (Suedia).

 

Martie

 • Program de instruire pentru elevi şi profesori din şcolile transnistrene. În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
 • Program de instruire axat pe mediatizarea profesionistă a profesionistă în mass-media a subiectelor care vizează copiii și tinerii dezavantajaţi.    În cadrul proiectului   „Consolidarea actorilor comunitari: suport pentru îmbunătățirea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu CES”, implementat de Hilfswerk Austria International cu sprijinul financiar al Fundației ERSTE. Programul este organizat de CJI la solicitarea Reprezentanței AO Hilfswerk Austria în Moldova.
 • Campania de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, anul de studii 2013-201Finanţare: Ambasada Finlandei la Bucureşti, şi organizaţia  Free Press Unlimited, Olanda. Detalii la:www.scoaladejurnalism.md

 

Aprilie

 • Program de instruire pentru elevi şi profesori din şcolile transnistrene. În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
 • Scrierea materialelor comune de echipe mixte de jurnalişti. În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
 • Prezentarea amendamentelor finale de modificare a Codului Audiovizualului privind transparenţa proprietăţii mass-media.  În cadrul proiectului “Îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media în Republica Moldova”. Finanţare: National Endowment for Democracy 
 • Campania de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, anul de studii 2013-2014Finanţare: Ambasada Finlandei la Bucureşti, şi organizaţia  Free Press Unlimited, Olanda. Detalii la:www.scoaladejurnalism.md 

 

Mai

 • Lansarea Campaniei “Zilele libertăţii presei 2013”. Întâlnirea reprezentanţilor societăţii civile cu  membrii Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media.
 • Dezbatere publică la tema „Fenomenul manipulării prin intermediul mass-media”, în cadrul Campaniei “Zilele libertăţii presei 2013”.
 • Scrierea materialelor comune de echipe mixte de jurnalişti. În cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
 • Campania de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, anul de studii 2013-2014.  Finanţare: Ambasada Finlandei la Bucureşti, organizaţia Free Press Unlimited, Olanda. Detalii la: www.scoaladejurnalism.md
 • Prezentarea publică a proiectelor finale ale studenţilor ŞSAJ. Finanţare: Ambasada Finlandei la Bucureşti, organizaţia Free Press Unlimited, Olanda. Detalii la: www.scoaladejurnalism.md.
 • Lansarea spoturilor video despre etica în mass-media, libertatea de exprimare şi accesul la informaţii de interes public. Finanţare: Free Press Unlimited.

 

Iunie

 • Lansarea primului studiu  de necesităţi. În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
 • Club de discuţii – „Transparenţa proprietăţii mass-media”. În cadrul proiectului “Îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media în Republica Moldova”. Finanţare: National Endowment for Democracy.
 • Campania de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, etapa a II-a. Finanţare: Ambasada Finlandei la Bucureşti, şi organizaţia  Free Press Unlimited, Olanda.
  Detalii la:www.scoaladejurnalism.md
 • Ceremonia de absolvire a Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, promoţia 2013-2014.

 

lulie

 • Tabără de vară pentru elevii din regiunea transnistreană. În cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”. Finanţare: Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
 • Lansarea raportului de evaluare a procesului de deschidere a datelor guvernamentale cu caracter public în 2012. Prezentarea topului celor mai deschise instituţii. În cadrul proiectului „Guvernare deschisă pentru o societate informată şi activă”. Finanţare:FundaţiaSoros-Moldova, Programul Buna Guvernare.
 • Campania de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, etapa a II-a. Finanţare: Ambasada Finlandei la Bucureşti, şi organizaţia  Free Press Unlimited, Olanda.
  Detalii la:www.scoaladejurnalism.md


 

  Bookmark and Share

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent