June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina arrow Departamentul Juridic arrow Asistenta Juridica

Asistenta Juridica

 

Consultanta juridica

Departamentul de Politici şi Legislaţie Media ofera gratuit consultatie juridica pentru jurnalisti si organizatii mass-media din Republica Moldova. Consultatiile gratuite se acorda in orice problema legata de legislatia mass-media, drepturile si obligatiile jurnalistilor, contribuind la identificarea si solutionarea problemelor juridice ale organizatiilor de presa. Problemele abordate sunt, in special, apararea onoarei, demnitatii si reputatiei profesionale, accesul la informatie, dreptul la viata privata, statutul juridic al organizatiilor mass-media, publicitatea, dreptul de autor. Consultatia se face telefonic, la sediul CJI sau prin e-mail.

Daca aveti nevoie de consultatie in problemele legislatiei mass-media din Republica Moldova, puteti contacta Departamentul de Politici şi Legislaţie Media al Centrului pentru Jurnalism Independent.
 
 
Reprezentarea in instantele de judecata

Reprezentarea persoanelor in instantele de judecata din Republica Moldova are drept scop principal modificarea practicii nationale in domeniul libertatii de exprimare sau dreptului de acces la informatie. Asistenta este acordata in cazuri care pot determina sau constituie incalcari grave ale libertatii de exprimare sau dreptului de acces la informatie. Pot solicita reprezentare in instanta persoanele care nu au mijloace suficiente pentru a obtine o asistenta juridica calificata in instantele de judecata din Republica Moldova.

Pentru a obtine de la Centrul pentru Jurnalism Independent reprezentare in instantele de judecata, este necesar sa depuneti la CJI o cerere scrisa la care sa fie anexate toate documentele pertinente litigiului existent (cererea de chemare in judecata, hotarârile instantelor de judecata, alte documente). Pentru documentare vedeti Regulamentul privind reprezentarea gratuita a persoanelor in instantele judecatoresti.
 
Persoana de contact: aici
 
  Bookmark and Share

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent